تاثیر کرونا روی قلب نوزادان و کودکان
همانطور که می دانید، چند سالی می شود که کووید-19 با همان ویروس کرونا در سراسر جهان فراگیر شده و خیلی از افراد را درگیر کرده است. در ابتدا که مردم اطلاعات زیادی در خصوص این ویروس نداشتند تصور می کردند این ویروس روی کودکان تاثیر خاصی ندارد، اما پس از مدت کوتاهی کودکان زیادی هم به این ویروس مبتلا شدند. تاکنون در کشور ایران 6 میلیون و 220 هزار مورد ابتلا به کووید-19 به طور رسمی گزارش شده است و متاسفانه در حدود 132 هزار نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.
با شیوع سویه های جدید مانند ویروس دلتا و یا آخرین سویه کرونا با نام اُمیکرون لازم است در مورد تاثیر این بیماری روی نوزادان و کودکان اطلاعات کافی داشته باشیم. یکی از نگرانی هایی که درخصوص ابتلای کودکان به ویروس کرونا وجود دارد در خصوص اثرات این ویروس روی قلب کودک است. به همین منظور ما تصمیم داریم در این مطلب اطلاعات کاملی در خصوص این موضوع در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همراه ما باشید.
کرونا روی قلب کودکان چه تاثیری میگذارد ؟
ویروس کرونا از دسامبر سال 2019 در ووهان چین شیوع پیدا کرد و خیلی سریع در سراسر جهان گسترش یافت. این ویروس بسیار خطرناک بوده و تا کنون جان عده زیادی از مردم جهان را گرفته است.
ویروس کرونا بیشتر از هرچیزی روی سیستم تنفسی و ریه تاثیر می گذارد؛ اما علاوه بر ریه می تواند بخش های دیگر بدن از جمله قلب را درگیر کند. پیامدهای این ویروس برای قلب شامل التهاب عضله قلب و یا آریتمی قلبی می باشد.
تا این لحظه گزارشات بسیار کمی درخصوص درگیری قلبی ناشی از کرونا در کودکان منتشر شده است. در این میان کسانی که زمینه هایی از بیماری مادرزادی دارند بیشتر از افراد دیگر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
علائم کرونا در کودکان
ویروس کرونا ریه و سیستم تنفسی را به عنوان هدف اصلی خود قرار می دهد. این ویروس از طریق تنفس و قطرات هوا پخش شده و از شخصی به شخص دیگر منتقل می شود. علائم ویروس کرونا حدود 14 روز بعد از ورود ویروس به بدن ظاهر شده و معمولا شامل تب شدید، تنگی نفس، از دست دادن حس بویایی و چشایی، عطسه و سرفه می باشد. این علائم تا حد زیادی به سرماخوردگی و آنفولانزا شبیه است. البته حدود 15 الی 20 درصد افراد مبتلا به این ویروس علائم حاد تری مثل ذات الریه یا دیستریس تنفسی شدید دارند.
در اکثر موارد علائم ابتلا به کرونا در کودکان نسبت به بزرگسالان خفیف تر است. مهمترین علائم کرونا درکودکان عبارتند از:
- سرفه
- آبریزش چشم و بینی
- گلودرد
- تب خفیف
- اسهال و استفراغ
به طور کلی می توان گفت به ندرت پیش می آید موارد شدید در کودکان گزارش شود، در حالی که حدود 12 درصد از بزرگسالان مبتلا به ویروس کرونا دچار درگیری قلبی می شوند.
در واقع می توان گفت مطالعات نشان می دهد کودکان بسیار کمتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند و علائم آن ها خفیف تر است. اما با این وجود در برخی از کودکان درگیری قلبی ناشی از کرونا گزارش شده است.
ابتلای نوزاد 55 روزه به ویروس کرونا
برای مثال اخیرا یک مورد ابتلای نوزاد 55 روزه به ویروس کرونا گزارش شده که دچار اسیب دیدگی قلب و اعضای مختلف شده است. ضربان قلب این نوزاد حدود 150 تا 170 ضربان در دقیقه می باشد که کاملا غیر طبیعی بوده و همچنین در سی تی اسکن ریه هم کدورت های شیشه ای تشخیص داده شده است. این نوازد در روز چهارم دچار افزایش انزیم های قلبی شده بود، اما در روز هفتم شرایط او رو به بهبود رفته و در روز دهم به تدریج مشکلات قلبی و تنفسی او به حالت نرمال برگشتند.
عوارض قلبی کرونا (کووید-19) برای کودکان
آمار مرگ و میر در بزرگسالان مبتلا به ویروس کرونا بسیار بیشتر از کودکان است. در واقع درصد بالایی از مبتلایان به بیماری قلبی ناشی از کرونا را کسانی که از قبل به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا بوده اند تشکیل می دهند و احتمال مرگ و میر هم در این دسته از افراد بیشتر است.
تحقیقات انجام شده نشان می دهد عواملی مثل مذکر بودن فرد ناقل، سالمند بودن و برخورداری از مشکلات زمینه ای مثل دیابت، بیماری قلبی، فشار خون و… می تواند احتمال مرگ و میر را افزایش دهد.
این مورد شامل کودکان هم می شود؛ یعنی کودکانی که مشکل زمینه ای دارند، به خصوص آن هایی که قبلا به دلیل بیماری قلبی مادرزادی تحت عمل جراحی قرار گرفته اند بیشتر از دیگر کودکان در معرض خطر قرار دارند. مشکلاتی مانند:
- بیماری قلبی مادرزادی
- ناهنجاری مجرای تنفسی
- مشکل در دستگاه تنفس
- سوء تغذیه
- ضعف سیستم ایمنی بدن
- بیماری های خون ژنتیکی
می توانند احتمال ابتلا به کرونا را در کودکان افزایش دهند.
آیا کرونا از مادر باردار به جنین منتقل میشود ؟
لازم به ذکر است تا کنون گزارشی مبنی بر انتقال کووید-19 (ویروس کرونا) از مادر باردار به جنین منتشر نشده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.